Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Manuele Therapie

Onder manuele therapie wordt verstaan een gespecialiseerd domein binnen de fysiotherapie welke zich richt op neuromusculoskeletale aandoeningen, gebruik makend van zeer specifieke manuele handgrepen/technieken en therapeutische oefenvormen. Manuele therapie is gebaseerd op het beschikbare wetenschappelijke en klinische bewijs uit onderzoek, evenals op het biopsychosociaal gezondheidsprofiel van elke individuele patiënt. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren en pijn te verminderen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

 

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie een 3 jarige opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft deze extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door deze gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden.

 

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • hoofd- en nekpijn, al dan niet in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;

  • nek- en schouderklachten, met/zonder uitstraling naar de armen;

  • lage rugklachten, met/zonder uitstraling naar de benen;

  • hoge rugklachten, met/zonder rib - en borstpijn;

  • duizeligheid;

  • pijn en/of mobiliteitsbeperkingen in andere gewrichten.

 

Of manuele therapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de intake en het onderzoek. U kunt voor manuele therapie met én zonder een verwijzing van uw huisarts terecht. Manuele therapie wordt in 's Heerenhoek en Kamperland toegepast.