Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Cesar Oefentherapie

Logo ODB 

 In het pand van Fysio de Bevelanden is de praktijk voor oefentherapie Cesar en Bekkenoefentherapie gevestigd Oefentherapie de Bevelanden. Mocht u doorverwezen worden voor oefentherapie Cesar/Mensendieck of bekken(bodem) oefentherapie kunt u mij het best bereiken op mijn directe nummer 06-24767660. Ook behandelen wij via de directe toegankelijkheid oefentherapie (DTO) dit is zonder verwijsbrief van de huisarts of specialist.

Door de fijne samenwerking met meerdere disciplines binnen het pand kunnen we u behandeling op maat afstemmen.

Voor meer informatie verwijs ik u naar www.oefentherapiedebevelanden.nl of neem contact op met Mariëlla Oosthoek 06-24767660

 

Wat is oefentherapie Cesar

De oefentherapeut richt zich op het behandelen van klachten die samenhangen met bewegen. Bij rugpijn, pijnlijke heupen, sportblessures of nek/schouderklachten is die link snel gelegd, zeker als de klachten steeds terugkomen. Maar ook hoofdpijn kan zijn oorzaak vinden in een verkeerde houding en schouderklachten kunnen een gevolg zijn van een verkeerde staand van bekken of pijnlijke voeten waardoor u verkeerd beweegt. Iemand die in een eigen patroon beweegt en daarbij teveel dan wel te weinig belast, loopt een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie kan dan uitkomst bieden om meer balans en inzicht te krijgen in het eigen handelen, bewegingspatronen en gewoonte vorming.

Na een intake en onderzoek naar uw klachten krijgt u een individueel, actief behandelprogramma. Dit programma is zo opgebouwd waarbij inzicht en gebruik van uw eigen, specifieke houdings- en bewegingspatroon het uitgangspunt is om aanpassingen in gebruik en spanning van spieren te veranderen waardoor bewegingen verbeteren. 

 

Werkwijze – Blijvend resultaat

In de behandeling wordt gekeken naar uw bewegingspatronen en analyseren we bewegingsgewoonten die klachten of disbalans veroorzaken. Het kan nodig zijn om met bijvoorbeeld oefeningen/ training eerst voorwaarde scheppende bewegingssituaties te creëren. Denk aan een goede souplesse, doorbloeding, balans en stabiliteit wat er voor zal zorgen dat u het optimale uit uw houding en beweging kunt halen. Hierdoor verminderen of worden klachten opgeheven en stimuleert het uw zelfredzaamheid ook als de behandeling is afgerond.

Oefentherapie is daarnaast ook gericht op uw houding en gedrag in het dagelijkse leven.
Trainen helpt niets als u tijdens werkzaamheden voortdurend uw rug verkeerd belast en tuinieren wordt ook geen succes als u op de verkeerde manier blijft bukken. U leert deze houdingen en bewegingen te verbeteren en in uw dagelijks leven te integreren, waardoor de kans op herhaling van de klachten klein is. Op deze manier krijgt u handvatten om met uw klachten om te gaan en in het vervolg klachten te voorkomen
.

Het behandelprogramma is zo een mix van een motorisch leerproces en gedragsverandering oefentherapie is dan ook een goede investering voor uw toekomst!

 

Wat kan Oefentherapie de Bevelanden u bieden;

Naast de al bekende oefentherapie Cesar/ mensendieck een specialisatie voor bekkenklachten. Geregistreerde bekkenoefentherapie heeft een specialisme in het behandelden van mensen met bekken en bekkenbodemklachten. Oefentherapie is aangesloten bij BekkenTotaal en ZwangerTotaal.

 

Bekken– en bekkenproblemen

Het bekken heeft een centrale ligging in ons lichaam. Alle krachten lopen via het bekken, het moet dus een sterk en stabiel element zijn om goed te kunnen bewegen. Tegelijkertijd beschermt het de organen die in de buikholte liggen. Pijnklachten rondom het bekken of bekkenbodemklachten zijn daardoor erg bepalend en kunnen het dagelijks leven hinderlijk beperken. Bekkenoefentherapie kan helpen deze klachten aan te pakken.

 

Vrouwen

In het leven van de vrouw komen hormonale schommelingen voor zoals menstruatie, zwangerschap en overgang. Het bekken is hier gevoelig voor. Maar ook wisselende belasting of een valpartij kan bekkenpijn of bekkenbodemproblematiek zoals incontinentie of verzakkingen veroorzaken. Door gerichte bekkenoefentherapie is hier wat aan te doen.

  

Mannen

Plasproblemen, problemen met de ontlasting of erectiestoornissen (soms na een prostaatoperatie) of bekkenpijn zijn klachten die een rol kunnen spelen bij mannen. Door spierbewustwording en training wordt er gewerkt aan de juiste spierbalans in en rondom het bekken, waardoor klachten verminderen.

  

Zwangeren

Voor zwangeren met bekken– en bekkenbodemklachten is er een speciaal behandelprogramma ontwikkeld: ZwangerTotaal. Dit kan individueel of in groepsverband gevolgd worden. Zowel preventieve als curatieve behandeling.

  

Kinderen

Ook kinderen kunnen bekkenbodemproblemen hebben, zoals het niet goed kunnen ophouden van plas en/of poep op een leeftijd dat het kind zindelijk hoort te zijn. Ook buikpijn of bedplassen kunnen vervelende klachten zijn. Op speelse wijze leert een kind hoe het controle kan krijgen over de bekkenbodem-spieren. Bij bedplassen wordt een speciaal oefentraject ingezet.  

 

Herkent u een van onderstaande klachten?

Geregistreerde oefentherapeuten kunnen u helpen in het behandelen van onderstaande klachten:

- u kunt uw plas of ontlasting moeilijk ophouden

- u moet vaak plassen

- u krijgt steeds opnieuw een blaasontsteking

- u heeft het gevoel dat er iets uit de schede naar buiten komt

- u heeft pijn bij het vrijen

- u heeft problemen met de ontlasting (verstopping of diarree)

- verzakking van blaas, baarmoeder of endeldarm

- pijn in het bekken of de bekkenbodem

- pijn in de buik zonder duidelijke oorzaak

- bedplassen

  

Wat kan een geregistreerde bekken oefentherapeut voor u betekenen: 

 • Bekken corrigerende/reponerende oefeningen
 • Sacro Iliacale mobilisatie wanneer SI gewricht geblokkeerd staat

 • Ontspanning en bekkenbodem oefeningen

 • Stabilisatietechnieken aanleren.

 • Dagelijkse bewegingen verbeteren.

 • Houdingen aanpassen, leren variëren , versterken en context gericht toepassen.

 • Conditie en kracht weer opbouwen.

 

 Meer informatie op www.oefentherapiedebevelanden.nl

 

 Voor de volgende klachten kun je bij de oefentherapeut terecht:

 Bekken en bekkenbodem oefentherapie: bekken/ onderrug ( SI) of lies pijn

 Incontinentie van urine en ontlasting

 Verzakkingen van baarmoeder, blaas of endeldarm

 Post-operatieve ( prostaat) begeleiding

 Pijn klachten van bekkenbodem

  

Bedrijfsoefentherapie

 

Arbeidsrelevante klachten; RSI, CANS, Lage rugklachten, til en buk problemen.

 •  werkplek trainingen , werkplek bezoek, ergonomie en advies

 

 

Oefentherapie bij kinderen:

 •  Houdingsproblemen – afwijkingen
 • Scoliose en balans problematiek

 

 

 

(Specifieke) aandoeningen als:

 

 • HNP (hernia klachten)

 • Ischias klachten (uitstralende klachten in het been)

 • Cervicobrachialgie (uitstralende klachten in de arm)

 • Migraine of hoofdpijnklachten

 • Aandoeningen vd wervelkolom, scoliose, discopathie enzv.

 • Whiplash

 • Multiple Sclerose ( aangesloten bij het landelijke MS netwerk) logo?

 • Reumatische aandoeningen als R.A., Fibromyalgie, M. Bechterew, Arthrosis Deformans

 • CVA

 • Spanningsklachten als stress, hyperventilatie

 • COPD en ademhalingsinsufficiëntie

 

Chronische pijn – oefentherapie de Bevelanden is aangesloten met het Netwerk Chronische pijn

 

 • Leren omgaan met pijn klachten

 • Actief de belastbaarheid verbeteren met gericht programma begeleiding

 • Inzicht in over en onder belasting